Bridge som sport

Bridge som sport

Meget mere end bare et spil

Bridgespillet kan være afstressende samt skabe sociale relationer og glæder. Men bridge er også en tankesport. Spillet udfordrer blandt andet fantasien, den logiske sans, selvdisciplinen og samarbejdsevnen. Mange bridgespillere er drevet af det konkurrenceelement, der i høj grad er forbundet med spillet.

 

Den gode bridgespiller

Mange kortspil handler mere om held end forstand. Hvis bare du får gode kort, kan det aldrig gå helt galt. Sådan forholder det sig dog slet ikke med bridge – den gode bridgespiller skal være specialist på både meldinger og spilleteknik. Med bridgespillet bliver du aldrig færdig med at lære. Du har altid mulighed for at gøre ting lidt bedre og øge dit spillemæssige niveau. Det handler ikke om hvilke kort, du sidder med, men om hvordan disse kort behandles.

 

Derfor er det en sport

Bridgespillet indeholder elementer som fair-play, disciplin, træning, konkurrence og præstationsevne. Med andre ord indeholder bridgespillet mange af de elementer, der forbindes med sport. Om bridge er en sport, kan der derfor ikke stilles spørgsmålstegn ved. Faktisk har du muligheden for at blive måde verdens- og olympisk mester. Bridgespillet kan således spilles med fokus på hygge og socialt samvær – men så sandelig også hvor det næsten udelukkende er det konkurrencemæssige, der er i centrum.


Top